en
Dr. Khaled Nabil Salama, doktor znanosti s področja elektrotehnike na univerzi Stanford, se bo udeležil sejma World Education Fair
24 Oktober 2019

Profesor Khaled Nabil Salama si je v raziskovalnih, akademskih ter strokovnih krogih sloves pridobil z raziskovalnim delom na področju elektroinženirstva. Njegov znanstveni prispevek k razumevanju inteligentnih senzorjev in biosenzorjev ter njegovi številni patenti na področju opreme za razvoj bio-slikanja ter instrumentacije so ključni za to, da se rezultati raziskovalnega dela danes uporabljajo na področju sodobne obrambe in medicine.

Po zaključku študija na univerzi v Kairu je je profesor Salama magisterij in doktorat pridobil na prestižni univerzi Stanford v ZDA. Od leta 2009 dela na univerzi King Abdullah University of Science and Technology (KAUST), kjer je ustanovitelj oddelka za elektroinženirstvo na univerzi, na oddelku pa tudi predava kot profesor.

Strokovno področje, s katerim se ukvarja profesor Salama, pokriva več interdisciplinarnih vidikov izdelave elektronskih vezij in polprevodnikov, od nedavnega pa se pri raziskavah ukvarja tudi z nevromorfnimi vezji za emulacijo možganov. Njegove raziskave je med drugim financirala agencija ameriškega oddelka za obrambo ter ameriška agencija državnih inštitutov za zdravje. Za svoje delo je prejel tudi prestižno nagrado za inovativnost, ki jo podeljujeta vrhunski univerzi Stanford in Berkeley, Stanford-Berkeley Innovators Challenge Award.

Profesor se bo 14. novembra udeležil sejma World Education Fair v Ljubljani, kjer bo zastopal univerzo KAUST, kjer trenutno poučuje. Obišči sejem in spoznaj profesorja ter unizerzo, ki slovenskim študentom med drugim ponuja štipendijo za kritje celotnih stroškov študija!
Deli
Dogodki
Ustvari račun zdaj in pridobi dostop do:
Hitre registracije za World Education Fair
Posebnih vsebin
Promocijskih ponudb
In še več tega! 
Registriraj se zdaj
To spletno mesto uporablja piškotke . Z njegovo uporabo se strinjate s politiko zasebnosti in politiko piškotkov . Več o „piškotkih“ .          Nastavitve      Sprejmi     
Nastavitve piškotkov
"Piškotke" uporabljamo, da vam omogočimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Od tu lahko piškotke, ki jih uporablja spletno mesto, vklopite ali izklopite
ObveznoBeležijo podatke, ki so potrebni za osnovne funkcije spletnega mesta, na primer naročanje na soglasje politike piškotkov.
StatističniZbirajo statistične podatke o obiskovalcih, ki jih, na primer, Google Analytics uporablja za optimizacijo izmenjave podatkov, prepoznavanje obiskovalcev in še več.
OglaševanjeUporablja se za izvajanje oglaševalskih akcij v Googlovem omrežju, Facebooku itd., ki se uporabljajo za sledenje obiskov iz oglaševalskih akcij.
Onemogoči piškotke